SedumPlaza

Sedumdaken

Groendakpakket voor uw sedumdak aanschaffen

Van uw gewone dak een sedumdak maken? Dit is een uitstekend idee en wij van Sedum Plaza helpen u hier graag bij. Door voor een groendak te kiezen draagt u bij aan een groenere wereld. In de webshop vindt u speciale doe-het-zelf groendakpakketten. Sedum Plaza is een van de weinige webshops in België die deze groendakpakketten mag aanbieden.
Er zijn verschillende pakketten, dus voor elk type dak is wel een geschikte sedum dakbedekking te vinden.

Wilt u graag meer weten over een sedumdak en de voordelen hiervan? U vindt meer informatie over een groendak op onze website. Uiteraard leest u op de website ook meer over de groendakpakketten. Bestel direct een groendakpakket of neem contact op als u een vraag heeft.

Sedumdak zelf aanleggen met de groendakpakketten van SedumPlaza

  • Verschillende doe-het-zelf groendakpakketten
  • Producten van hoge kwaliteit
  • Kwaliteitskeurmerk voor groendak-webshops
  • Diverse klant en klare trays en sedummatten

Wat is een sedum dakbedekking?

Een sedum dakbedekking is een dak begroeid met vetplanten, sedumplanten dus. Voor elk type dak is wel een geschikte sedum dakbedekking te vinden. Sedumplanten zijn zeer krachtige planten, ze zijn zo sterk en kunnen goed tegen extreme en wisselende weersomstandigheden. Deze vetplanten kunnen water opslaan in hun bladeren wat maakt dat ze ideaal geschikt zijn voor een groendak. Naast het feit dat het er mooi uitziet zowel in de winter als in de zomer heeft een sedum dakbedekking nog veel meer voordelen.

De opties voor een sedumdak

Als het gaat om een sedumdak van SedumPlaza zijn er twee mogelijkheden: klik-en-klaar sedumtrays of uitrolbare sedummatten. De vijf groendakpakketten in ons assortiment hebben verschillende sedummatten en sedumtrays. We gaan nu de groendakpakketten één voor één langs:

  • Groendakpakket Aroma: De beplanting bestaat uit een mengsel van bloeiende en aromatische kruidenmatten, aangevuld met sedumplanten. Het resultaat is een groendak met een gevarieerde kleurrijke vegetatie.
  • Groendakpakket Click ‘n go: Klant-en-klare sedumtrays, het voordeel van deze trays is dat ze eenvoudig in elkaar te klikken zijn op het dak. Gebruik het gratis meegeleverde beschermdoek om de dakbedekking te beschermen. Dit doek buffert ook het extra water.
  • Groendakpakket Lichtgewicht: Dankzij dit lichte groendaksysteem transformeert men ook het dak met lichte draagkracht tot een groene oase.
  • Groendakpakket Plat: Speciaal gemaakt voor daken met een maximale hellingshoek van 5°. De substraatlaag is een voedingsrijke ondergrond die zorgt voor een gezonde en sterke sedumbeplanting.
  • Groendakpakket Place ‘n go: De klant-en-klare sedumtrays kunnen rechtstreeks naast elkaar worden geplaatst op het dak. In het pakket zit een beschermdoek, dat aangebracht dient te worden om de dakbedekking te beschermen.

De voordelen van een groendak

Er is een toenemende belangstelling voor groendaken. Dat heeft een verklaarbare reden: een groendak is goed voor mens en milieu. Een van de belangrijkste voordelen van een groendak is dat het regenwater opvangt en dit later door verdamping wordt teruggegeven aan de lucht. De resterende neerslag wordt pas na enige tijd van het dakoppervlak afgevoerd. Zodoende draagt een groendak bij aan een stabiel grondwaterpeil. Daarnaast heeft een sedumdak weinig onderhoud nodig: de sedumplanten kunnen zichzelf prima onderhouden. Meer voordelen zijn een schonere lucht, meer ruimte voor insecten, bijen en vlinders, bescherming tegen de warmte en een sedumdak gaat twee keer zo lang mee.

Ga zelf aan de slag

Met een SedumPlaza groendakpakket kunt u zelf een sedumdak aanleggen. Een duidelijke aanleginstructie is te vinden op de website, deze kunt u gratis downloaden. Bent u niet zo’n doe-het-zelver? Wij nemen graag de installatie op ons, vraag hiervoor een offerte aan.

Bestel gelijk het gewenste groendakpakket en vul bij de bestelling het aantal m² van uw dak in. Wij zijn natuurlijk bereikbaar voor advies. U mag bellen naar +32 2 486 64 57, een e-mail sturen of het contactformulier gebruiken.