SedumPlaza

Sedum tegels

Sedum tegels zijn de ideale manier om op eenvoudige wijze een isolerende en ecologische groendak aan te leggen. U kunt de sedum tegel beschrijven als een kant-en-klare plantenbak waarin sedumplanten groeien. Deze ondiepe plantenbak bestaat uit verschillende lagen: drainage, substraat en de vetplanten zelf. In de webshop van SedumPlaza vindt u doe-het-zelf groendakpakketten. Bekijk ons assortiment.

Sedum tegels: leg eenvoudig een groendak aan

Sedum dak tegels zijn ervoor gemaakt om het aanleggen van een groendak te vergemakkelijken. Een groot voordeel van de sedum dak tegel, is dat deze zeer licht van gewicht zijn. Dit maakt ze geschikt voor daken met een lichte draagkracht. Waarom sedumplanten worden gebruikt voor sedumdaken? Tijdens de zomer is het heet, maar tijdens de winter kan het flink vriezen. Van nature zijn deze lage plantjes bestand tegen de meest warme en koude weersomstandigheden. Dit maakt ze ideaal voor de condities die we in België en Nederland aantreffen.

Hoe legt u een groendak met sedum tegels?

Groendaken zijn geschikt voor platte en licht hellende daken. Tijdens de installatie van sedumdaken beschermt u uw dak door middel van het plaatsen van een beschermdoek. Vervolgens brengt u de sedum tegels direct op dit oppervlak aan. Houd ongeveer 15 centimeter afstand tot de rand van uw dak, zodat u dit op kunt vullen met grind en scheidingsprofielen. Zo beschermt u uw dak en zorgt u voor een optimale afwatering.

Een groendak aanleggen is het hele jaar door mogelijk. Wel raden we het u aan om dit uit veiligheid te doen op een dag waar er geen sprake is van regen. Legt u een sedumdak aan tijdens de zomer? Vanwege de felle zon is het van belang om de sedum tegels van voldoende water te voorzien na het afronden van de installatie.

De voordelen van een sedumdak

Onderhoudsarm, milieubewust en prachtig wanneer in bloei. Maar een sedumdak heeft nog veel meer voordelen. Of u nu kiest voor sedummatten of sedum tegels, u mag er zeker van uitgaan dat u de natuur een handje helpt. Met een groendak draagt u bij aan de biodiversiteit, omdat vlinders en vogels gek zijn op een stukje natuur zelfs wanneer u midden in de stad woont. Daarnaast stimuleren sedumdaken schone lucht in uw omgeving.

Ook heeft dit type dak een aangename warmteregulerende werking tijdens de zomer en winter: tijdens de warme maanden koelt het uw woning af en tijdens de koude maanden houdt het warmte vast. Vetplanten kunnen ook zeer goed tegen hitte en droogte. De plantjes nemen water op, waardoor ze zichzelf kunnen onderhouden en u ze niet water hoeft te geven.

Diverse groendakpakketten

In ons assortiment vindt u diverse kant-en-klare groendakpakketten voor het aanleggen van een sedumdak. Hier heeft u de keuze uit sedum tegels, maar is het ook zeker mogelijk om voor sedummatten en sedum cassettes te kiezen:

  • Aroma: een mix van aromatische sedummatten, aangevuld met sedumplanten.
  • Click ‘n go: klant-en-klare sedum cassettes om in elkaar te klikken.
  • Lichtgewicht: ideaal voor daken met een lichtere draagkracht.
  • Plat: voor daken met een maximale hellingshoek van 5°.
  • Place ‘n go: de klant-en-klare sedum tegels plaatst u rechtstreeks naast elkaar op uw dak.

Bestel sedum tegels bij SedumPlaza

Wilt u het dak boven uw berging of uitbouw veranderen in een duurzame en isolerende oase van vetplanten? Kies voor het aantal vierkante meters dat u wilt aanleggen en plaats een bestelling Bij SedumPlaza. Wij voorzien u van een snelle levering, veilige betaling en natuurlijk onze persoonlijke service.

Heeft u vragen over onze groendak oplossingen? Neem gerust contact met ons op door ons contactformulier in te vullen, een e-mail te sturen naar info@sedumplaza.com of te bellen naar +32 2 486 64 57.