SedumPlaza

Moet ik een sedum groendak maaien?

Een sedumgroendak maaien is niet nodig. Een groendak onderhouden is redelijk eenvoudig, doordat een groendak namelijk bijna onderhoudsarm is. Het dak wordt namelijk volledig begroeid aangeleverd, waardoor er voor onkruid weinig ruimte is om te groeien. Om het dak zo lang mogelijk goed te houden is het gebruikelijk om minimaal twee keer per jaar het dak op te gaan. Dit is nodig omdat het dak bemest moet worden, daarnaast moet het onkruid verwijderd worden. Tijdens het onderhouden van een groendak kunt u gewoon over de planten lopen. Bij goed onderhoud zijn de planten namelijk sterk genoeg om zichzelf te herstellen.

Onderhoud groendak

Inspectie van uw sedum: Om te voorkomen dat uw dak uiteindelijk helemaal vol staat met onkruid moet u twee keer per jaar, het liefst in het lente en in het herfst, het dak controleren op onkruid. Wanneer er onkruid tussen de planten groeit, kan u deze met de hand verwijderen. Gebruik geen chemische bestrijdingsmiddel om het onkruid te verwijderen. Controleer direct of het afvoersysteem nog goed doorstroomt en verwijder gewaaide bladresten. Een sedumgroendak maaien is niet nodig!

Bemesting van het sedumdak: Om de beplanting in optimale conditie te houden wordt aangeraden om het dak twee keer jaar te bemesten, eind april en begin september. In onze webshop vindt u bemestingsproducten.

Sedumdak bewateren: Het bewateren van een Sedum is niet nodig. Behalve bij een droge periode in de eerste twaalf maanden na planten. Zo krijgt de beplanting de tijd om het te herstellen. Wanneer er een extreem droge periode aanbreekt, is het ook verstandig om het dak van wat extra water te voorzien. Ook wanneer u het dak het hele jaar groen wilt houden kunt u het dak sproeien.

Let op: Een licht sedum dak heeft een beperkte waterbuffer. Aangeraden wordt om gedurende de zomer iedere twee weken te sproeien. Wilt u meer weten over een groendak? Bekijk snel alle voordelen van het hebben van een groendak.

Onderhoud biodiversiteit dak

Bemesting biodivers dak: Een biodivers dak gebruikt geen extra voeding. Een biodivers dak kan van samenstelling veranderen, de planten passen zich dus aan aan de omgeving.

Water biodivers dak: U hoeft een biodivers dak geen extra water te geven, behalve bij zeer droge zomers

Maaien biodivers dak: Om de begroeiing op een biodivers dak in stand te houden wordt geadviseerd om minimaal één keer per jaar het dak te maaien. Wanneer u de groei van het dak wilt beperken kan u halverwege juni een extra keer maaien. Om de biodiversiteit zo hoog mogelijk te houden kunt u het beste alleen in september maaien. Bij een klein dak kunt u het beste gebruik maken van een bosmaaier. Voor grotere daken geldt het advies om een balkmaaier of bosmaaier op wielen te gebruiken.

Meer informatie?

Wilt u een Sempergreen groendakpakket bestellen? Of heeft u een vraag over het onderhouden van een groendak? Bekijk al onze groendakpakketen of neem contact op voor meer informatie