SedumPlaza

Sedum cassette

Kant-en-klaar groendakpakket

Een sedum cassette als groendak. Sedum cassettes – wat zijn het, wat kunt u ermee, hoe plaatst u ze en wat maakt ze zo’n ideale groene dakoplossing? We leggen het u in dit blogartikel uit. SedumPlaza is erkend leverancier van groendakpakketten.

Wat zijn sedum cassettes eigenlijk?

’Sedum cassette’ is een ander woord voor een kant-en-klaar groendakpakket. Het is een gemakkelijk aan te brengen, kant-en-klare groene dakoplossing die het beste kan worden vergeleken met een ondiepe, uit meerdere lagen bestaande plantenbak. De bovenste twee lagen bestaan uit groene vetplantjes, sedumplanten, kleurrijke vegetatie en daktuinsubstraat, terwijl de onderste lagen dienen als de drainage en opslag van regenwater en bescherming van de onderliggende dakbedekking. Sedum cassettes zijn als puzzelstukjes aan elkaar te klikken, waardoor u snel en gemakkelijk zelf uw gehele dak kunt vergroenen.

Wat zijn de voordelen?

Steeds meer mensen kiezen voor sedumcassettes om van hun normale dak een groen sedumdak te maken. Sedumcassettes hebben namelijk veel voordelen. We hebben ze voor u op een rij gezet:

  • Zijn eenvoudig aan te brengen op uw bestaande dakbedekking;
  • Helpen het klimaat;
  • Vangen regenwater op;
  • Bevorderen de biodiversiteit;
  • Hebben een geluidsisolerende werking;
  • Zorgen voor verkoeling in de zomer;
  • Beschermen uw al bestaande dakbedekking;
  • Verhogen de waarde van uw woning;
  • Bevorderen de werking van zonnepanelen;
  • Vereisen weinig tot geen onderhoud.

Sedum cassettes plaatsen: simpel en snel

Eén van de grote voordelen van sedum cassettes is dat u dit type groendak zelf kunt aanleggen. Hoe dit precies in zijn werk gaat, hangt af van de door u gekozen sedumdak cassette, maar over het algemeen werkt het als volgt. Voordat u begint moet het dak worden schoongemaakt, zodat lekkage voorkomen wordt. Dan plaatst u een wortelwerende folie op uw dak, dit ter extra bescherming voor uw huidige dakbedekking.

Vervolgens legt u een beschermdoek/viltdoek eroverheen en hier plaatst u de sedum cassettes op en klikt u deze in elkaar. Hiermee wordt uw dakbedekking beschermd, en bent u er zeker van dat het dak waterdicht blijft. Aangezien in de sedum cassette al meerdere drainagelagen verwerkt zitten, hoeft u deze niet los te plaatsen – iets wat een hoop tijd en moeite scheelt.

Groendak laten aanleggen

Waagt u zich liever niet aan het plaatsen van de sedum cassettes op uw dak? In dat geval nemen wij deze klus graag voor u uit handen. Zo weet u zeker dat het groendakpakket vakkundig wordt gelegd en dat u een groendak krijgt waar u nog jarenlang plezier en profijt van heeft.

Wat is een sedumdak?

Een sedumdak is een vegetatiedak dat vooral beplant is met sedumplaten. Deze vetplanten zijn gemakkelijk in onderhoud en licht in gewicht. Sedumdak is een soort groendak, dit type dak is een ecologische oplossing dat bijdraagt aan een beter milieu. Een sedumdak is een intensief groendaksysteem dat bekend staat om zijn vele voordelen. Het dak wordt bedekt met succulente planten, die water goed kunnen vasthouden en sterk zijn tegen droogte.

Sedum dakbedekking cassette

Wanneer kiest u voor een sedum dakbedekking cassette? Ten eerste moet u beschikken over een plat of licht hellend dak (0 tot 15 graden). Het is niet erg als uw dak moeilijk te bereiken is. Het plaatsen van sedum cassettes gaat immers makkelijk en snel. Tot slot wilt u natuurlijk een demontabel groendak realiseren.

Sedum cassettes kopen?

Wilt u sedum cassettes kopen? Dan is SedumPlaza dé aangewezen leverancier. In ons aanbod vindt u namelijk verschillende soorten sedum cassettes van het A-merk Sempergreen. Met onze groendakpakketten maakt u op betaalbare wijze uw dakbedekking groen en duurzaam. Ontdek ons aanbod , kies de sedum cassette die het beste aansluit op uw situatie en wensen en plaats direct een bestelling. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.