SedumPlaza

Sedum cassette

Sedum cassette: kant-en-klaar groendak pakket

Sedum cassettes – wat zijn het, wat kunt u ermee, hoe plaatst u ze en wat maakt ze zo’n ideale groene dakoplossing? We leggen het u in dit blogartikel uit.

Wat zijn sedum cassettes eigenlijk?

’Sedum cassette’ is een ander woord voor een kant-en klaar groendakpakket. Het is een gemakkelijk aan te brengen, kant-en-klare groene dakoplossing die het beste kan worden vergeleken met een ondiepe, uit meerdere lagen bestaande plantenbak. De bovenste twee lagen bestaan uit groene vetplantjes, sedumplanten, kleurrijke vegetatie en daktuinsubstraat, terwijl de onderste lagen dienen als de drainage en opslag van regenwater en bescherming van de onderliggende dakbedekking. Sedumcassettes zijn als puzzelstukjes aan elkaar te klikken, waardoor u snel en gemakkelijk zelf uw gehele dak kunt vergroenen.

De voordelen

Steeds meer mensen kiezen voor sedumcassettes om van hun doodnormale dak een groen sedumdak te maken. Sedumcassettes hebben namelijk veel voordelen. Groendak cassettes…

  • zijn eenvoudig aan te brengen op uw bestaande dakbedekking;
  • helpen het klimaat;
  • vangen regenwater op;
  • bevorderen de biodiversiteit;
  • hebben een geluidsisolerende werking;
  • zorgen voor verkoeling in de zomer;
  • beschermen uw al bestaande dakbedekking;
  • verhogen de waarde van uw woning;
  • bevorderen de werking van zonnepanelen;
  • vereisen weinig tot geen onderhoud.

Sedum cassettes plaatsen: simpel en snel

Eén van de grote voordelen van sedum cassettes is dat u dit type groendak zelf kunt aanleggen. Hoe dit precies in zijn werk gaat hangt af van de door u gekozen sedumdak cassette, maar over het algemeen werkt het als volgt. Eerst plaatst u een wortelwerende folie op uw dakbedekking dit ter extra bescherming voor uw huidige dakbedekking. Vervolgens legt u een bescherm/viltdoek eroveren en hier plaatst u de sedum cassettes op en klikt u deze in elkaar. Aangezien in de sedumcassette alle meerdere lagen verwerkt zitten hoeft u deze niet los te plaatsen – iets wat een hoop tijd en moeite scheelt.

Groendak laten aanleggen?

Waagt u zich liever niet aan het plaatsen van de sedumcassettes op uw dak? In dat geval nemen wij deze klus voor u uit handen. Zo weet u zeker dat het groendakpakket vakkundig wordt gelegd en dat u een groendak krijgt waar u nog jarenlang plezier en profijt van hebt.

Ontdek ons aanbod!

Wilt u een sedum cassette kopen? Dan is Sedumplaza dé aangewezen leverancier. In ons aanbod vindt u namelijk verschillende soorten sedumcassettes van het A-merk Sempergreen. Met onze groendakpakketten maakt u op betaalbare wijze uw dakbedekking groen en duurzaam. Ontdek ons aanbod , kies de sedumcassette die het beste aansluit op uw situatie en wensen en plaats direct een bestelling.