SedumPlaza

Groendak zelf aanleggen

Groendak zelf aanleggen

Wilt u een groendak zelf aanleggen? Dat is mogelijk met de benodigdheden van Sedumplaza. Wij bieden diverse groendak pakketten aan, waarmee u uw groendak zelf aan kunt leggen. De pakketten die wij verkopen zijn van het merk Sempergreen. Aan een groendak hangen vele voordelen vast, zoals de verbetering van het klimaat in de stad en een gezondere lucht. Het maakt niet uit wat voor soort dak u hebt, voor elk dak is er een geschikte soort groendak te vinden.

Hoe leg ik een groendak aan?

Het is mogelijk om zelf een groendak aan te leggen. Voordat u dit gaat doen, wilt u natuurlijk weten hoe dit werkt. U begint met het schoonmaken van het dak, zodat lekkage voorkomen wordt. Vervolgens legt u de wortelwerende folie aan op het dak, dit zorgt voor extra bescherming. Daarop brengt u het beschermdoek aan. Het beschermdoek zit bij het groendakpakket inbegrepen. Hiermee wordt uw dak beschermd, en bent u er zeker van dat het dak waterdicht blijft. Hierna leg je de drainagelaag op het beschermdoek. Deze laag zorgt er voor dat het water niet tussen de planten blijft staan en het groendak niet te nat wordt.

Sempergreen sedumtray of Sempergreen sedum mat

Er zijn twee Sempergreen sedum groendak systemen: Sempergreen sedumtray of Sempergreen sedummat. In onze webshop zijn vijf groendakpakketten te bestellen met verschillende sedummatten / sedumtrays. De Sempergreen sedumtray is kant-en-klaar en de Sempergreen sedum mat is uitrolbaar. Het aantal sedumplanten varieert soms per systeem.

De groendakpakketten van Sempergreen

Dit zijn de vijf groendakpakketten van Sempergreen:

Als u dit allemaal hebt gedaan, kunt u het daktuinsubstraat op de drainagelaag aanleggen. Bij de groendakpakketten (Click ‘n Go en Place ‘n Go) is het substraat en de drainagelaag al reeds verwerkt in de cassettes en tegels. Legt u het groendak aan op een warme en droge dag? Zorg er dan voor dat het substraat nat is voordat u de planten op de substraat laag legt. Nu kunt u de planten op het dak aanbrengen. Bewater de planten zodat de planten goed kunnen wortelen in de substraat laag.

Waarom een groendak aanleggen?

Er zijn diverse redenen waarom het een goed idee is om uw dak te voorzien van een groendak. Door middel van een groendak help u mee aan het verlagen van de temperatuur in de stad. Verder trekt u met een groendak ook verschillende insecten en vogels aan, wat weer goed is voor de biodiversiteit van de stad. Tevens verhoogt u met het groendak het rendement van uw zonnepanelen, indien u deze op uw dak hebt liggen.

 

Bestel direct een groendak

Ziet u het zitten om van deze voordelen van een Sedum dak te genieten, en het zelf aan te leggen? Plaats dan direct een bestelling via onze website. Wij bieden verschillende soorten groendak aan, waardoor u altijd een passende soort kunt vinden voor uw dak. Wilt u wel een groendak maar is het aanleggen ervan niet helemaal uw ding? Dat is uiteraard geen probleem. Wij bieden een service waarbij we het dak voor u aanleggen.

Hebt u nog vragen over onze producten of wenst u gewoon meer informatie over een groendak? Neem dan gerust contact met ons op via de contactpagina. Wij vertellen u graag meer over het groendak en waarom het bevorderlijk is voor uw woning.